Flypro komt met smartwatch-bestuurde sportdrone

Flypro-smartwatch-drone

Speciaal voor actiesporters en outdoorliefhebbers komt de Chinese dronefabrikant Flypro binnenkort met de XEagle op de markt, een quadcopter die bestuurd wordt middels een smartwatch. De speciale XWatch die bij de XEagle wordt geleverd beschikt over meerdere knoppen voor de bediening, en ook reageert de drone via het horloge op stemcommando’s.

Voice control
Naarmate drones intelligenter worden kan de bediening vereenvoudigd worden, dat is de gedachte achter de XEagle. In plaats van dat de drone met een traditionele controller met sticks bestuurd wordt, verloopt de aansturing van de XEagle quadcopter volledig via een smartwatch. Met één druk op de knop stijgt de drone op, om daarna over te gaan op Follow Me,  Point of Interest, of na het uitvoeren van een vlucht, Return to Home.

De smartwatch kan ook middels stemherkenning commando’s naar de drone sturen. Dan moet je wel Engels (of Chinees) praten, meer talen herkent het horloge niet. Verder is op het display van de XWatch in één oogopslag de status van de drone af te lezen, waaronder de positie van de drone ten opzichte van de drager van het horloge, de actuele hoogte, batterijlevel en resterende vliegduur.

Flypro-XEage-uitvoeringen

Vier uitvoeringen
De XEagle komt beschikbaar in vier uitvoeringen: Lite, Sport, Advanced en Professional. De laatstgenoemde variant beschikt over obstakeldetectie op basis van infraroodsensoren, zodat de drone niet zomaar ergens tegenaan vliegt. Alle modellen (behalve de Lite-versie) beschikken verder over een 4K camera. De Advanced en de Professional versie worden trouwens geleverd inclusief gewone remote control, mocht je toch liever op de ouderwetse manier met de drone willen vliegen.

Het is nog niet bekend wat de verschillende uitvoeringen van de XEagle drone gaan kosten en wanneer deze verkrijgbaar zijn.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier