NieuwsVideo

Intel viert zwermontheffing met spectaculaire droneshow

Chipfabrikant Intel heeft als eerste partij ter wereld van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA toestemming gekregen om meerdere drones door één persoon te laten bedienen. Dankzij de ontheffing kan Intel verder werken aan zogenaamde zwermtoepassingen van drones. Het bedrijf vierde dit feit met een spectaculaire droneshow boven de woestijn van Palm Springs.

Tijdens de show gingen maar liefst 100 drones tegelijk de lucht in, allemaal aangestuurd door een computer die door slechts één persoon bediend werd. Uiteindelijk wil Intel dergelijke shows ook kunnen opvoeren in stadions en boven mensenmenigten, en dan niet met 100, maar met 1.000 drones tegelijk.

Experimenteren met drone swarms
Dankzij drone swarms kunnen in de toekomst niet alleen mooie lichtshows worden opgevoerd, ook kunnen samenwerkende drones bijvoorbeeld veel effectiever ingezet worden tijdens rampenbestrijding of surveillance toepassingen. Om dergelijke cases te ontwikkelen moet er echter  wel in de praktijk geëxperimenteerd kunnen worden, en dat is dankzij de regeling van de FAA nu dus mogelijk.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier