Productnieuws

GoPro stelt lancering Karma drone uit

Nick-Woodman-GoPro

Tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van dit jaar heeft GoPro-CEO Nick Woodman gezegd dat de lancering van de Karma drone uitgesteld wordt. Aanvankelijk was het de bedoeling dat GoPro’s eerste drone in juni op de markt zou verschijnen. Dat wordt nu najaar 2016.

Letterlijk zei Woodman het volgende over de vertraagde lancering:

Revenue exceeded our guide and, importantly, unit sell-thru rates were approximately 50% higher than sell-in which drove global inventory levels down. And while we had to make the difficult decision to delay our drone, Karma, the upside is that Karma’s launch should now benefit from the holidays.

Wat precies de reden van het uitstel is maakte Woodman niet bekend. Het product zou nog verder ‘gefinetuned’ worden, maar om welke features het dan gaat is niet bekend. Zo is het nog onduidelijk of de Karma over obstakeldetectie zal beschikken, een functionaliteit die bij de concurrentie onderhand standaard is.

De belangen zijn groot: GoPro heeft te kampen met een flink dalende omzet, doordat er minder vraag is naar de ooit zo populaire actioncams. Niet alleen worden camera’s in smartphones steeds beter, ook zijn er tegenwoordig veel goedkope alternatieven voorhanden. De Karma drone zou het tij moeten keren, evenals nieuwe VR-producten zoals de Omni.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier