Nieuwe website toont waar je wél mag vliegen met een drone

CanIFlyMyDrone

De meeste kaarten waar je als dronegebruiker op een goed moment mee te maken krijgt worden zijn bedoeld om weer te geven waar je niet mag vliegen met je drone. Zou het niet veel handiger zijn om een kaart te hebben die toont waar je juist wél mag vliegen? En dan met name als het gaat om toeristische attracties? Zo’n kaart is er nu, in de vorm van de website CanIFlyMyDrone.com.

Can I Fly My Drone is een initiatief van het Britse bedrijf Attraction Tix. In de database zijn al tientallen locaties opgenomen van populaire toeristische attracties waar het (nog) toegestaan is om te vliegen met een drone, zoals het Lake District of Blenheim Palace. Voor de zekerheid geeft Can I Fly My Drone ook aan op welke plaatsen het niet de bedoeling is dat je er met je drone gaat vliegen, zoals Stonehenge of Hyde Park in Londen. Het merendeel van de locaties bevindt zich in Groot Brittanië, maar het is ook mogelijk om locaties in andere landen toe te voegen.

Volgens initiatiefnemer Simon Applebaum van Attraction Tix is de website bestemd voor goedbedoelende dronepiloten, die graag mooie luchtfoto’s of dronevideo’s willen maken van populaire locaties, maar niet zeker weten of ze op de gewenste bestemming wel hun drone de lucht in mogen sturen. “Can I Fly My Drone geeft dronepiloten meer duidelijkheid over de vraag waar je nu wel en niet mag vliegen.”

Afgezien van de informatie die Can I Fly My Drone geeft zijn dronepiloten natuurlijk wel gebonden aan de regels voor het hobbymatig gebruik van drones, die per land verschillend zijn. Zo mag je in de UK niet binnen een straal van 50 meter van gebouwen, voertuigen of mensen vliegen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier