BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Weer drone waargenomen bij Schiphol

Piloten van een KLM-toestel dat bezig was met een landing op Schiphol hebben vrijdagavond melding gemaakt van een drone die vlak langs het vliegtuig scheerde. Volgens de piloten naderde de drone hun toestel, een Boeing 737-800 die op dat moment op 200 meter hoogte vloog, tot op 30 meter. De luchtvaartpolitie heeft een onderzoek ingesteld.

Helaas is het niet de eerste keer dat er drones gesignaleerd worden in de buurt van Schiphol. Een paar weken geleden nog maakten de piloten van drie opeenvolgende vliegtuigen melding van een drone ter hoogte van Zwanenburg. Pilotenvereniging VNV riep staatssecretaris Dijksma vervolgens middels een brandbrief op om snel maatregelen te nemen.

Die maatregelen komen er ook, in de vorm van betere voorlichting en mogelijk strengere regels voor recreatieve dronegebruikers. Ook is Dijksma in gesprek gegaan met dronefabrikanten, om te kijken hoe die hun geofencing kunnen verbeteren. Momenteel buigt de Tweede Kamer zich over de maatregelen die Dijksma heeft voorgesteld.

Het is overigens niet 100% zeker of de piloot gisteravond inderdaad een drone heeft gezien. Onlangs werd er door piloten die aan het landen waren bij Heathrow melding gemaakt van een botsing met een drone. Later bleek dat er van een drone helemaal geen sprake was.

DroneLand ROC-light

2 Comments

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.