Dit is de winnaar van onze #DronesAreGood wedstrijd

Gisteren was het International Drone Day, en om dat heuglijke feit te vieren organiseerden we een winactie i.s.m. Droneshop.nl. We vroegen onze lezers om te beschrijven waarom drones goed zijn. Er kwamen tientallen grappige, stellige, en zelfs poëtische inzendingen binnen. Maar helaas kan er maar één iemand met de prijs, een Eachine Racer 250 RTF, vandoor gaan.

Uitslag winactie

We zullen je niet langer in spanning laten zitten: de prijs is gewonnen door Dennis Hooijenga. Naar onze mening gaf hij goed aan dat drones zowel nuttig als voor amusement gebruikt kunnen worden. Ook sloeg hij een mooie brug naar het verleden, want wie de geschiedenis bestudeert ziet dat nieuwe technologieën wel vaker met argusogen werden bekeken, terwijl dat achteraf helemaal niet nodig was.

Innovatie maakt het leven boeiend, bijzonder en makkelijker. Vaak is het probleem van de innovatie dat de grote massa eerst z’n hakken in het zand zet voordat ze het accepteren. De fiets werd vroeger een duivels vehikel genoemd, auto’s waren maar dom en paarden zouden écht wel het vervoersmiddel blijven en mobieltjes? Nee hoor, ik hoef niet overal bereikbaar te zijn.

Momenteel zie je dit ook gebeuren met de drones. Helaas is de techniek veelal de acceptatie vooruit. Daarom is het goed dat de mensen die al wel de toekomst zien als ambassadeurs blijven dienen. Want drones gaan de toekomst drastisch veranderen, vergelijkbaar met de smartphones. Je ziet nu al de vele goede dingen die de drones doen. Pakketjes bezorgen, het in kaart brengen van lastig bereikbare gebieden, het snel vervoeren van een AED naar plekken waar nodig, medicijnen leveren in afgelegen gebieden in Afrika.

En dan heb ik het nog niet gehad over de vermakelijke kant van drones, zoals de prachtige beelden die er mee gemaakt kunnen worden, de races en gewoon het vliegen à la vlieger 2.0.

#dronesaregood is een understatement: #dronesareawesome

We wensen Dennis veel plezier met zijn prijs. Natuurlijk willen we alle deelnemers bedanken voor hun inzendingen. Door middel van deze winactie hebben we hopelijk ook weer gezorgd voor wat meer positieve aandacht voor het fenomeen drone, in een tijd dat je regelmatig wordt geconfronteerd met vervelende incidenten. We hopen dan ook op meer bewustwording bij mensen zodat drones, mits verantwoord gebruikt, inderdaad de ruimte krijgen om hun potentie te bewijzen.

Eachine-RTF-250-race-drone

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier