PreviewPro

Yuneec Typhoon H maakt goede eerste indruk

Yuneec-Typhoon-H

Mondjesmaat is-ie leverbaar momenteel, de nieuwe Typhoon H van Yuneec. Ook in Nederland zijn de eerste exemplaren inmiddels afgeleverd bij hun nieuwe eigenaren. Dronewatch werd door Yuneec in de gelegenheid gesteld om een eerste testvlucht bij te wonen. Onze eerste indrukken zijn goed, alhoewel we nog geen foto’s of videobeelden gemaakt met de Typhoon H hebben kunnen beoordelen.

De Typhoon H valt vooral op door het feit dat het om een hexacopter gaat. In tegenstelling tot de populaire Phantom en Inspire van concurrent DJI beschikt de Typhoon H over zes motoren en propellers. Dat heeft als voordeel dat het toestel veilig kan landen als er één motor uitvalt. Toch is de Typhoon H makkelijk mee te nemen, doordat de armen eenvoudig ingeklapt kunnen worden. Ook de propellers zijn eenvoudig te bevestigen, middels een quick release mechanisme. De Typhoon H is daardoor snel gebruiksklaar te maken.

Yuneec-Typhoon-H-ingeklapt

Draaibare camera en uitgebreide controller
Een andere feature waarmee de Typhoon H zich onderscheidt is het feit dat de 4K camera 360 graden kan draaien. In tegenstelling tot de camera van de Inspire 1 kan dit eindeloos doorgaan. Om te voorkomen dat het landingsgestel in beeld komt tijdens het maken van foto’s of video-opnamen kan het landingsgestel gedurende de vlucht ingetrokken worden.

De ST16 controller die bij de Typhoon H wordt geleverd is zeker het vermelden waard. De afstandsbediening is voorzien van een groot 7″ lcd-scherm, waarop je de FPV view en de actuele vluchtgegevens te zien krijgt. Verder zijn er tal van schakelaars en knopjes te vinden, onder andere om de obstakeldetectie aan en uit te zetten, de camera te laten ronddraaien, en het landingsgestel te bedienen. De Typhoon H kan overigens ook middels een team mode bestuurd worden, waarbij één persoon zich kan richten op het vliegen en een tweede persoon op de bediening van de camera.

Yuneec-Typhoon-H-met-props

Stabiel vlieggedrag en obstakeldetectie
Ons viel op dat de Typhoon H bijzonder rustig in de lucht hangt. Waar de Phantom 3, waarmee onderstaande opname van de Typhoon H in vlucht gemaakt werd, nogal de neiging had om heen en weer te zwalken bleef de Typhoon H netjes op z’n plek hangen. De maximale vliegduur lijkt echter een stuk korter dan die van de Phantom 3, alhoewel we deze niet hebben getimed. Dat komt later in onze uitgebreide review aan bod.

De Yuneec H beschikt standaard al over obstakeldetectie, in de vorm van ultrasoonsensoren die prima zichtbaar zijn op bovenstaande foto. Zodra deze een (groot) object detecteren zal de Typhoon H automatisch afstand houden. Een meer nauwkeurige en intelligente vorm van obstakeldetectie komt met de optionele Intel RealSense-module, die gebruik maakt van 3D computer vision om objecten te herkennen en indien nodig uit te wijken.

Nog geen testfoto’s of -video’s
Helaas zijn we nog niet in staat geweest om foto’s of video-opnamen te maken met de nieuwe CGO3+ 4K UHD camera. De vraag of de Typhoon H als een waardige concurrent kan worden gezien voor de Phantom 4 of zelfs de Inspire 1 is daarmee nog niet beantwoord. Dat zal onze volledige review moeten uitwijzen, die we binnenkort hopen te publiceren. Volgens de specificaties filmt de Typhoon H in ieder geval in 4K resolutie en maakt deze 12 megapixel foto’s. De lens zou distortion free zijn.

De versie zoals afgebeeld op bovenstaande foto’s kan besteld worden voor € 1.399,-. Inmiddels worden de eerste bestellingen van dit model uitgeleverd. De Typhoon H Professional, met Intel RealSense, 2 accu’s en backpack, gaat naar verwachting € 1.799,- kosten. Deze complete set zou binnen enkele weken leverbaar moeten zijn.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Yuneec Typhoon H maakt goede eerste indruk

  • Avatar foto Wiebe de Jager

    Er staat dan ook ‘eerste indruk’, en ‘preview’. De review incl testbeelden volgt zsm, zodra we wat langer over een toestel kunnen beschikken.

    Beantwoorden
  • Ik heb de yuneec typhoon h besteld maar heb hem nog steeds niet. Weet jij misschien meer over de levertijden van de h?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier