Productnieuws

Periscope kan nu ook live video streamen vanuit een DJI-drone

Periscope-DJI

De populaire video streaming-app Periscope heeft een update gekregen waardoor de app nu ook live video vanuit een DJI-drone kan uitzenden. Ook kun je tijdens een uitzending schakelen naar een externe GoPro camera. Daartoe is de app voorzien van een nieuwe categorie ‘GoPros en Drones’.

Samenwerking met DJI
Via Periscope is het mogelijk om vanaf je smartphone live videobeelden te delen met anderen. Op die manier kun je verslag doen van events, of gewoon aan vrienden laten zien wat je aan het doen bent. Periscope werd vorig jaar in het leven geroepen door Twitter. Al gauw won Periscope het van andere live streamingdiensten zoals MeerCat. De voornaamste concurrent is Facebook, dat begin dit jaar met een livevideodienst op de proppen kwam.

In de strijd om de gunst van potentiële live broadcasters heeft Periscope nu dus de mogelijkheid toegevoegd om realtime beelden vanuit een drone door te kunnen geven. Er is ondersteuning toegevoegd voor de DJI Inspire 1, Phantom 4, Phantom 3 Professional of Advanced, en de Osmo handheld stabilizer.

Schakelen tussen bronnen
Tijdens het filmen is het ook mogelijk om te schakelen tussen het beeld van de drone en dat van de smartphone die voor de uitzending gebruikt wordt. Ook kun je het beeld van een externe GoPro doorgeven. Op die manier kun je dus eenvoudig van perspectief wisselen, en grondopnamen afwisselen met luchtopnamen. Via de sketch functie is het ook mogelijk om onderwerpen uit te lichten.

Dit brengt nieuwe vormen van (burger)journalistiek met zich mee: iedereen die beschikt over een smartphone en één van de genoemde DJI drones kan nu dus via Periscope vanuit verschillende standpunten verslag doen van gebeurtenissen. Maar er zijn ook andere toepassingen denkbaar, zoals het via een videostream mee laten kijken van experts tijdens een inspectie, om maar een voorbeeld te noemen.

Snel mobiel internet
Je dient natuurlijk wel te beschikken over een goede (4G) internetconnectie, anders kun je geen video streamen. Op afgelegen gebieden met slechte dekking kun je het streamen van video waarschijnlijk wel vergeten. Helaas is de video streaming functie vooralsnog alleen beschikbaar in de iOS-versie van Periscope.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier