Inspire 1 raakt fotomodel in het gezicht

Dat je beter geen drone al te dicht bij mensen kunt laten vliegen, daar kan het fotomodel Jess Adams inmiddels over meepraten: tijdens een fotoshoot werd ze in het gezicht geraakt door een DJI Inspire 1. Gelukkig liep het incident redelijk goed af en hield ze alleen een paar blauwe plekken over aan de confrontatie met de drone.

Blauwe-plekken
Bron: TMZ

Het is overigens niet voor het eerst dat een Inspire 1 een celebrity verwondt: een jaar geleden raakte zanger Enrique Iglesias tijdens een concert ernstig gewond aan zijn hand, nadat hij probeerde om de quadcopter uit de lucht te pakken en daarbij misgreep. De propellers maakten toen een paar diepe sneden in zijn vingers.

Adams mag van geluk spreken dat haar gezicht niet is opengehaald door de propellers. Eind vorig jaar verloor een Britse peuter op die manier zelfs een oog. Dat propellers diepe snijwonden kunnen veroorzaken bleek ook uit een recent experiment  op varkensvlees, alhoewel daarbij sprake was van veel scherpere carbon props.

Het is nog niet duidelijk waarom de Inspire 1 in dit geval op het gezicht van het model afging: volgens getuigen was er sprake van een windvlaag, en was het niet de fout van de piloot. Alhoewel deze beter had moeten weten: met een drone moet je uit de buurt blijven van mensen, om dit soort ongelukken te voorkomen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier