BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Politie Breda gaat de fout in met ludieke dronevideo 

Je zou verwachten dat onze wetshandhavers inmiddels goed op de hoogte zijn van de regels aangaande het gebruik van drones, maar niets is minder waar, zoals deze video van Politieteam Markdal uit Breda bewijst. Tijdens een ludieke actie werd een drone ingezet om videobeelden te maken, in het centrum van Breda, boven een groep mensen, én in de CTR van Gilze-Rijen.

De video werd opgenomen in het kader van de #Runningmanchallenge, waarbij politieteams over de hele wereld worden uitgedaagd om middels dansende agenten promotie te maken voor het werken bij de politie. Helaas vergat de Bredase afvaardiging van de sterke arm der wet daarbij even dat het niet toegestaan is om met een drone boven een groep mensen te vliegen, laat staan dat je er verstandig aan doet om midden in de stad op te stijgen. Ook ligt de locatie waar de video werd opgenomen (het Chasséveld) in de CTR van Gilze-Rijen.

Juist in deze tijd waarin drones bijna dagelijks onder vuur liggen zou je verwachten dat de politie een voorbeeldfunctie heeft als het gaat om het inzetten van drones, ook als het om een ludieke video gaat. De volgende keer de drone dus toch maar thuislaten, of eerst even goed de regels bestuderen.

12 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.