BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Zeeuwse boeren zetten drone in voor nauwkeuriger bemesting

In Zeeland wordt er momenteel geëxperimenteerd met het inzetten van drones om te bepalen welke delen van de akkers extra bemest moeten worden. Dat meldt Omroep Zeeland. Met behulp van de Agridrone, die voorzien is van een multispectraalcamera, wordt onder meer in kaart gebracht hoe ver de gewassen zijn in hun ontwikkeling en hoe de actuele vochthuishouding is.

Met de informatie afkomstig van de drone kan vervolgens de spuit- of strooicomputer in de trekker geïnstrueerd worden om bepaalde delen van het land van extra water of mest te voorzien. Op die manier wordt niet alleen de opbrengst van het land gemaximaliseerd, ook voor het milieu is het beter. Bovendien kan er sprake zijn van kostenbesparingen.

Voor het uitvoeren van de vluchten wordt gebruik gemaakt van de diensten van het Franse bedrijf Airinov. In samenwerking met de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) worden de gegevens omgezet in een zogenaamde taakkaart voor de boer.

DroneLand ROC-light

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.