Video

Drones stelen de show tijdens auditie Britain’s Got Talent

Tijdens de audities van het nieuwe seizoen van de talentenjacht Britain’s Got Talent had het dansduo Nadia en Gavin een leuke verrassing in petto voor de jury: hun voorstelling werd opgeluisterd door een achttal Parrot drones, uitgerust met rode en witte leds.

De quadcopters zijn speciaal voor de show dusdanig voorgeprogrammeerd dat hun vliegbewegingen naadloos aansluiten bij de choreografie van het danspaar. Niet voor niets heet de act Flying Bebop, naar de Bebop drones die gebruikt worden voor de act.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat er drones optreden tijdens een dansvoorstelling: eerder ontwikkelde choreograaf David Middendorp een balletvoorstelling met computergestuurde drones, en een paar weken geleden nog deden er twee DJI Phantoms mee aan de finale van Battle On The Dancefloor. Deze werden echter handmatig bestuurd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier