EenVandaag terugkijken: ‘Hebben strengere regels voor drones zin?’

Komende week debatteert de Tweede Kamer over de voorgestelde inperkingen van het recreatief dronegebruik. Maar heeft het wel zin om de regels strenger te maken als handhaven amper mogelijk is? En wordt door het strenger maken van de regels niet het kind met het badwater weggegooid, nu dat er steeds meer positieve en nuttige toepassingen van drones worden ontwikkeld?

In het item dat EenVandaag over dit onderwerp maakte komen verschillende partijen aan het woord, waaronder Vincent van Schijndel van DroneLand en luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft. Ook laat Rob Tiebie van DronExpert een aantal nuttige toepassingen van drones zien. Verder komen er enkele anti-drone maatregelen aan bod, waaronder de DroneCatcher van DelftDynamics.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier