Markt

Vlogger waarschuwt DJI voor lastercampagne tegen Typhoon H

Er is momenteel een lelijke strijd gaande op het internet. Op het YouTube-kanaal van Simon Newton, die via zijn vlog On The Kitchen Table regelmatig de laatste ontwikkelingen op het gebied van drones bespreekt, verschijnen plotseling allerlei anti-Typhoon H commentaren, waarbij juist positieve geluiden over onder andere de Phantom 4 van DJI worden geventileerd.

De commentaren verschenen kort nadat Newton een serie video’s plaatste over de nieuwe Typhoon H hexacopter van Yuneec. Kort daarop kreeg hij plotseling allerlei reacties binnen van mensen met Westers klinkende namen, die in gebrekkig Engels de Typhoon H afkraken en daarbij de producten van DJI promoten. Extra opvallend is het feit dat het voornamelijk om vrouwennamen gaat, terwijl On The Kitchen Table volgens Newton doorgaans slechts 3% vrouwelijke bezoekers trekt.

Sock puppets
Mogelijk gaat het om zogenaamde sock puppet accounts, oftewel fake accounts die – doorgaans in opdracht van een bedrijf – laster verspreiden om zodoende producten van een concurrent in een kwaad daglicht te stellen. Newton gaat niet zover om een directe link met DJI te leggen, maar hij waarschuwt het bedrijf wel voor reputatieschade en roept hij DJI op om iets aan de lastercampagne te doen.

Als DJI inderdaad gebruik zou maken van internettrollen om producten van een concurrent af te kraken dan zou dat een nieuw dieptepunt zijn in de moordende concurrentiestrijd die momenteel gaande is. Sowieso heeft DJI weinig op met haar concurrenten: zo klaagde DJI onlangs Yuneec aan voor vermeende patentinbreuken. Die rechtszaak loopt momenteel in de VS en heeft vooralsnog geen gevolgen voor de Europese markt.

Typhoon H als alternatief voor de Phantom 4
De Typhoon H wordt door velen gezien als een interessant alternatief voor de Phantom 4. Beide drones zijn voor zien van een 4K camera en beschikken over obstakeldetectie, waarvan de implementatie echter verschilt. De basisversie van de Typhoon H is met €1.399,- een flink stuk goedkoper dan de Phantom 4, die een adviesprijs van € 1.599,- heeft. De Typhoon H beschikt verder over 6 propellers, terwijl de Phantom 4 is uitgerust met een dubbele IMU.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier