Nieuws

Geamputeerde gamer krijgt bionische arm met drone aangemeten

James-Young

Vier jaar geleden belandde James Young onder een trein. Gelukkig overleefde hij het incident, maar hij raakte wel een arm kwijt. Daardoor werd hij onder andere beroofd van zijn grote passie: gamen. Maar Young bleef niet bij de pakken neerzetten en leerde zichzelf gamen met 1 arm. Gamestudio Konami was zó onder de indruk van het verhaal van Young, dat ze hem een bionische arm mét ingebouwde drone hebben aangemeten.

De futuristische kunstarm werd ontwikkeld door Sophie De Oliveria Brata, oprichter van het Alternative Limb Project. Zij modelleerde de arm naar voorbeeld van een science fiction-achtige kunstarm uit de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. De productie van de prothese, inclusief het 3D printen van de onderdelen, werd verzorgd door Open Bionics.

Het resultaat is een bionische arm met een prijskaartje van 60.000 dollar, die voorzien is van een interactief display, een USB poort om bijvoorbeeld een smartphone mee op te laden, ingebouwde ledverlichting, een smartwatch en zelfs een drone, die Young met zijn rechterhand kan besturen. De prothese zelf wordt aangestuurd door zenuwsignalen uit de stomp.

Helaas is de arm met een gewicht van 4,7 kg te zwaar om de hele dag te dragen. Uiteindelijk moeten titanium implantaten hiervoor een oplossing bieden. Young hoopt dat de arm binnenkort een medische goedkeuring krijgt, zodat ook andere gamers van wie een arm is geamputeerd kunnen gaan beschikken over de futuristische prothese.

https://www.youtube.com/watch?v=5WNyhGaudx4

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier