Aankomende drone van Xiaomi wordt mogelijk middels gebaren bestuurd

xiaomi-drone-2-640x0

Het Chinese bedrijf Xiaomi, dat tot nu toe vooral actief is op de smartphonemarkt, lanceert komende week een drone die mogelijk middels gebaren bestuurd kan worden. Afgezien van een close-up afbeelding van de drone die het bedrijf zelf online plaatste zijn er nog geen details bekend gemaakt.

De lancering is gepland voor woensdag 25 mei. Het gaat in ieder geval om een cameradrone, die volgens geruchten in 4K zou kunnen opnemen. Ook zou de drone samenwerken met de Mi Band fitnessarmband van het bedrijf, voor de follow me-modus van de drone. Daarnaast blijkt uit een eerdere patentaanvraag dat de drone wellicht via gebaren te besturen zal zijn.

2001088299

Alhoewel Xiaomi goede papieren heeft om een nieuwe consumentendrone te introduceren – de fabrikant levert hoogwaardige Android-smartphones tegen gunstige prijzen, en heeft veel ervaring met het produceren van consumentenelektronica – is het nog maar de vraag of de Mi Drone (of hoe het apparaat ook gaat heten) ook op korte termijn in Europa verkrijgbaar zal zijn.

De verkoopprijs van de Xiaomi drone zal in China 3999 yuan bedragen, dat is omgerekend ongeveer 550 euro.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!