BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Politie pakt 19-jarige dronevlieger op bij Schiphol

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagmiddag een 19-jarige Amsterdammer opgepakt die in de buurt van Schiphol aan het vliegen was met zijn drone. Een getuige meldde dat een drone in de buurt van de aanvliegroute van Schiphol vloog. De drone en de gemaakte beelden zijn door de afdeling Luchtvaart van de politie in beslag genomen.

De politie doet onderzoek naar het incident. De man wordt vliegen met een onbemand luchtvaarttuig in gecontroleerd luchtruim ten laste gelegd. De officier van justitie bepaalt of en welke sanctie tegen de man wordt opgelegd.

De arrestatie volgt op een lange reeks van meldingen van drones in de nabijheid van Schiphol. Zelden kunnen echter de verantwoordelijke dronepiloten worden aangehouden. Het is verboden om met een onbemand luchtvaartuig in de CTR van Schiphol te vliegen. Niet iedereen is echter op de hoogte van dit verbod. Bovendien zijn niet alle drones voorzien van geofencing. Dat is software die het opstijgen in de buurt van vliegvelden moet voorkomen.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

One Response

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.