Productnieuws

Ghost Drone 2.0 VR laat je vluchten meebeleven in virtual reality

Ehang-Ghost-Drone-2-VR

De Chinese dronefabrikant Ehang heeft een VR-versie van haar Ghost Drone 2.0 gelanceerd. Bijzonder is het feit dat het topmodel van deze drone geleverd wordt met een videobril, waardoor je tijdens een vlucht live mee kunt kijken met de drone. De gimbal beweegt zelfs mee met je hoofdbewegingen, zodat je echt om je heen kunt kijken.

Net zoals de eerste versie van de Ghost Drone ligt het accent op de eenvoudige besturing, in dit geval middels een smartphone of tablet. De drone volgt de bewegingen van de device, zodat je niet met sticks in de weer hoeft zoals bij een gewone remote control het geval is. Filmen doet de 2.0 versie van de drone in 4K resolutie.

Ehang-Ghost-Drone-2-VR-product

De app waarmee je de Ghost Drone 2.0 bestuurt beschikt verder over geavanceerde functies zoals auto take off & landing en waypoint vliegen. Ook voorziet de Ghost Drone in een return to home modus, mocht de accu leegraken of het signaal wegvallen. Helaas beschikt de Ghost Drone 2.0 niet over obstakeldetectie.

Videobril met head tracking
De meest bijzondere feature van de Ghost Drone 2.0 is toch wel dat de nieuwe VR-versie geleverd wordt met een videobril, die de bewegingen van je hoofd doorgeeft aan de gimbal. Daardoor kun je tijdens het vliegen dus letterlijk om je heen kijken.  Het videosignaal wordt met minimale vertraging doorgegeven aan de bril, zodat je desgewenst ook kunt FPV vliegen.

De nieuwe Ghost Drone 2.0 kost € 1.269,- en is per direct te verkrijgen via de website van Ehang. Mocht je de drone willen kopen, houd er dan alleen wel rekening mee dat FPV vliegen in Nederland formeel niet is toegestaan: je moet tijdens het uitvoeren van een vlucht namelijk altijd oogcontact houden met je drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier