Nieuwe Mi Drone van Xiaomi biedt vliegtijd van klein halfuur

De Chinese hardwarefabrikant Xiaomi zojuist haar eerste drone aangekondigd. Het toestel, dat luistert naar de naam Mi Drone, heeft een vliegtijd van maar liefst 27 minuten. Een andere bijzonderheid is dat de camera eenvoudig losgenomen kan worden.

Net zoals bij de populaire Phantom van DJI wordt de drone bestuurd door een controller, waarop een smartphone of tablet gezet kan worden voor het bekijken van de live videobeelden en vluchtgegevens. Volgens Xiaomi is de drone verder bijzonder eenvoudig te repareren, zo kan de camera&gimbalmodule eenvoudig losgekoppeld worden.

Xiaomi Mi Drone controller

De Mi Drone wordt aangedreven door een accu met een capaciteit van 5.100 mAh. Daarmee zou de drone een klein half uur moeten kunnen vliegen. De camera filmt in een resolutie van 4K en is langs drie assen gestabiliseerd, zodat er vloeiende videobeelden opgenomen kunnen worden. Het bereik van de zender zou minstens 2 km bedragen.

Ondanks deze zeker niet onaardige specificaties krijgt de Mi Drone een bijzonder voordelig prijskaartje mee. De 1080p HD-versie gaat ca. $380 kosten, terwijl de 4K versie een prijsstelling van rond de $450 krijgt. Daarmee is de Mi Drone een stuk voordeliger dan de Phantom 3 4K, die momenteel voor 800 dollar van eigenaar verwisselt.

Of de drone ook in Europa verkocht gaat worden is nog even de vraag. De Mi Drone zou in het najaar van 2016 wel leverbaar moeten worden in de VS.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Nieuwe Mi Drone van Xiaomi biedt vliegtijd van klein halfuur

  • 5 juni 2016 om 13:45
    Permalink

    Ziet er uit als een mooie instapper. Even de reviews afwachten.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier