GeruchtProProductnieuws

Prijsdaling DJI Inspire 1 duidt mogelijk op komst Inspire 2

DJI-Inspire-1-met-korting-bestellen

Via de online winkel van DJI is de Inspire 1 sinds vandaag met 32% korting te bestellen. De prijsdaling is mogelijk een reactie op de lancering van de Typhoon H van concurrent Yuneec. Maar er wordt ook gespeculeerd dat er een Inspire 2 aan zit te komen.

Dankzij de prijsreductie kan de Inspire 1 V 2.0 nu voor € 2.299 besteld worden. Ook de Inspire 1 Pro is in prijs gedaald, deze kost via de webshop van DJI nu € 4.399, ofwel een korting van 12%. De Inspire 1 is momenteel het topmodel quadcopter van DJI, die beschikt over een intrekbaar landingsgestel en een 4K camera die 360º kan draaien.

De prijsdaling is mogelijk een antwoord op de lancering van de Yuneec Typhoon H, een hexacopter die net als de Inspire 1 beschikt over een camera die om zijn as kan draaien en waarvan het landingsgestel ingeklapt kan worden. Bovendien beschikt de Typhoon H over een rudimentaire vorm van obstakeldetectie, op basis van ultrasoonsensoren. De basisversie van de Typhoon H is met haar verkoopprijs van € 1.399 echter beduidend goedkoper dan de Inspire 1, en zelfs goedkoper dan de Phantom 4, die momenteel € 1.599 kost.

Het zou echter ook goed kunnen dat DJI zich opmaakt voor de introductie van de Inspire 2. Volgens een doorgaans goed ingevoerde bron zou deze beschikken over technologie die ook in de Phantom 4 te vinden is. Dat zou erop duiden dat de Inspire 2 gaat beschikken over obstakeldetectie en geavanceerde beeldherkenning voor het automatisch volgen van personen of objecten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier