BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Polaroid komt met viertal goedkope cameradrones op de markt

Polaroid-drone-van-voren

Het ooit zo grote camerabedrijf Polaroid denkt in drones een nieuwe groeimarkt gevonden te hebben. Het bedrijf introduceert daarom binnenkort een viertal goedkope drones, in verkoopprijs variërend van 89 tot 169 euro. Alle modellen zijn voorzien van een HD videocamera.

Wie na het jaar 2000 geboren is kent de naam Polaroid misschien niet eens meer. Ben je (net als ik) ruim voor die tijd geboren dan ken je de instant fotocamera’s natuurlijk nog wel, die door de digitalisering echter volledig overbodig zijn geworden. Tegenwoordig is het bedrijf op meerdere fronten actief, zo produceert Polaroid televisietoestellen, smartphones, en nu dus ook drones.

Polaroid-drone-schuin-boven

Polaroid mikt met haar nieuwe drone-lijn vooral op de onderkant van de markt, nu nog vooral het domein van speelgoedfabrikanten. De quadcopters die Polaroid later dit jaar in de markt zet zijn allen voorzien van een HD camera. De drones worden bediend door een meegeleverde controller, terwijl je smartphone ingezet wordt als FPV display. Het beeld wordt softwarematig gestabiliseerd, er is dus geen sprake van een gimbal.

Het goedkoopste model kan maximaal 50 meter van de bestuurder vandaan vliegen, terwijl het topmodel in de serie een bereik van 150 meter heeft. In alle gevallen wordt er gebruik gemaakt van wifi voor de signaaloverdracht. De toestellen zijn wel voorzien van gyroscopen voor de stabilisatie, maar niet van GPS, zodat je in de wind voorzichtig moet zijn dat het toestel niet per ongeluk meegevoerd wordt. Automatisch op één plek blijven hangen of een return to home zit er niet in.

Polaroid-controller

Foto’s maken en video’s opnemen gaat via de smartphone app, die beschikbaar is voor iOS en Android. De toestellen beschikken dus niet over een ingebouwd geheugen of een geheugenkaartje. Vanuit de app kun je foto’s en video’s direct delen via sociale media.

De verkoopprijzen van de vier modellen worden €89, €129, €159 en €169. Wat – afgezien van het bereik – precies de verschillen zijn tussen de drones is ons nog niet bekend. Ook is het nog onduidelijk of en wanneer de toestellen naar Nederland komen.

Dronefotografie (2016)

2 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.