ProProductnieuws

Height Tech gaat drones uitrusten met obstakeldetectietechniek van Airobot

Inspectie-met-Height-Tech-drone

De professionele UAVs van de Duitse dronefabrikant Height Tech zullen binnenkort standaard voorzien worden van obstakeldetectiesystemen die ontwikkeld zijn door Airobot. Dankzij deze systemen kunnen de drones een vaste afstand houden ten opzichte van een te inspecteren object. Ook waarschuwt het systeem als er een botsing dreigt.

Volgens Height Tech-ceo Dirk Liebegall zijn technologieën als collision avoidance en distance detection van groot belang voor toekomstige geautomatiseerde toepassingen van drones. Het lag voor de hand om voor de technologie van Airobot te kiezen, aangezien Height Tech al reseller was van het Ranger-systeem. Dit systeem laat tijdens een inspectie precies zien hoe ver de drone is verwijderd van het te inspecteren of fotograferen object.

De RPAS systemen van Height Tech met de technologie van Airobot aan boord worden in de loop van dit jaar verder ontwikkeld, en zullen in 2017 op de markt verschijnen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier