BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Man vliegt hagelnieuwe drone te pletter tegen Grote Kerk in Oss

Een man uit Oss die net drie dagen in het bezit was van een drone heeft zijn toestel afgelopen week laten crashen tegen de Grote Kerk in Oss. Het toestel in kwestie, een DJI Phantom 3 Advanced, verloor tijdens de vlucht de verbinding met de bestuurder en zette daarop automatisch de terugtocht in. Maar helaas voor bestuurder van het toestel Antony ter Horst stond de kerk in de weg.

Blijkbaar heeft de eigenaar van de drone niet meegekregen dat je niet met een drone boven aaneengesloten bebouwing mag vliegen, en heeft hij ook de handleiding niet goed gelezen. Daarin staat namelijk dat de drone in een rechte lijn terug komt vliegen als de zogenaamde return to homefunctie is ingeschakeld. De Phantom 3 beschikt niet over obstakeldetectie en dat betekent dat er onherroepelijk een crash volgt als er een object in de weg staat zodra het toestel automatisch terugkeert naar de opstijglocatie.

Ter Horst heeft de video van de vlucht op YouTube gezet. Daarin is de crash zelf niet te zien. Dat komt doordat de drone de laatste seconden van een video niet opslaat als door een incident plotseling de stroom wordt uitgeschakeld. De onfortuinlijke dronevlieger is vooral blij dat er niemand gewond is geraakt. Tegenover het Brabants Dagblad zegt hij: “Daar sta je dan toch wel extra bij stil. Je hoort de verhalen wel, maar je denkt altijd dat het jou niet zal overkomen.”

12 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.