Walmart wil voorraden in magazijnen gaan checken met drones

Op een dag gaan drones misschien de goederen die online besteld worden bij Walmart afleveren bij klanten. Maar voordat het zover is wil de Amerikaanse retailer op een heel andere manier nuttig gebruik gaan maken van drones, namelijk om voorraden te checken in de immense magazijnen die op meer dan 150 locaties in de VS te vinden zijn.

Magazijninventarisatie

Het idee is dat de drones uitgerust worden met camera’s, die al vliegend door de gangpaden opnamen maken van de stellingen met goederen. Zodra bepaalde goederen uitverkocht zijn of op dreigen te raken krijgt de piloot een seintje en wordt er digitaal een aantekening gemaakt. Het is zelfs mogelijk om automatisch een bestelling te plaatsen bij de toeleverancier van het betreffende product.

Om een idee te geven van de gigantische omvang van de magazijnen: in totaal nemen deze meer dan 1.100 hectare aan vloeroppervlak in, ofwel ruim 700 voetbalvelden. Alleen al het bijhouden van de voorraadstatus van alle artikelen op zo’n vloeroppervlak is dus een grote uitdaging, waardoor de inzet van de vliegende magazijnhulpjes meer dan welkom is.

Ook vrachtwagens scannen

Dankzij de inzet van drones kunnen grote magazijnen veel sneller worden gescand dan via traditionele handscanners. De drones zouden ook ingezet kunnen worden om goederen te scannen die op binnenkomende vrachtwagens staan. Bij sommige distributiecentra van Walmart staan soms wel honderden vrachtwagens te wachten, dus iedere tijdwinst is mooi meegenomen.

Inmiddels zijn de eerste testen succesvol uitgevoerd. Walmart wil de drones binnen 6-9 maanden operationeel hebben en onderdeel laten uitmaken van het logistieke proces.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier