Noorse basejumpers filmen adembenemende sprong met drone

Je moet het maar durven: van een klif van een paar honderd meter hoog naar beneden springen en dan maar hopen dat je parachute zich op tijd openvouwt. Voor de basejumpers in onderstaande video lijkt het echter dagelijkse kost om dergelijke stunts uit te voeren. Extra bijzonder is dat hun sprongen vanuit de lucht zijn vastgelegd met een drone.

De video begint met een paar prachtige natuuropnamen van de omgeving van Kjerag Rocks, bij de bekende Lysefjord in Noorwegen. Maar de natuurvideo gaat al snel over in een spectaculaire actievideo waarin een stel basejumpers laten zien dat ze niet bang zijn om van een steile rotswand naar beneden te springen.

De beelden werden opgenomen door Espen Hatleskog met een DJI Phantom 3 Professional. De dronebeelden worden gecombineerd met opnamen van een GoPro-camera die gemonteerd is op de helm van één van de springers, zodat je nog beter kunt ervaren hoe het voelt om met duizelingwekkende snelheden richting aardbodem te vallen.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!