Video

Noorse basejumpers filmen adembenemende sprong met drone

Je moet het maar durven: van een klif van een paar honderd meter hoog naar beneden springen en dan maar hopen dat je parachute zich op tijd openvouwt. Voor de basejumpers in onderstaande video lijkt het echter dagelijkse kost om dergelijke stunts uit te voeren. Extra bijzonder is dat hun sprongen vanuit de lucht zijn vastgelegd met een drone.

De video begint met een paar prachtige natuuropnamen van de omgeving van Kjerag Rocks, bij de bekende Lysefjord in Noorwegen. Maar de natuurvideo gaat al snel over in een spectaculaire actievideo waarin een stel basejumpers laten zien dat ze niet bang zijn om van een steile rotswand naar beneden te springen.

De beelden werden opgenomen door Espen Hatleskog met een DJI Phantom 3 Professional. De dronebeelden worden gecombineerd met opnamen van een GoPro-camera die gemonteerd is op de helm van één van de springers, zodat je nog beter kunt ervaren hoe het voelt om met duizelingwekkende snelheden richting aardbodem te vallen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier