BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Opvouwbare selfie-drone Dobby weegt nog geen 200 gram

Zerotech-Dobby

Onlangs is in China de Dobby gelanceerd, een selfie-drone met het formaat van een smartphone, voorzien van inklapbare armen met propellers. De drone is ontwikkeld door Zerotech, die de Dobby (of een variant hiervan) binnenkort onder de naam Xplorer Mini ook in Europa introduceert.

De Dobby is de eerste mini-drone die wordt aangedreven door de Snapdragon 801 processor van Qualcomm. Deze processor zorgt ervoor dat de drone ondanks zijn kleine formaat toch in 4K kan filmen en beschikt over gezichtsherkenning. Ook reageert de drone op gesproken commando’s. Voor de opslag van foto’s en video’s beschikt de drone over een ingebouwd geheugen van 16 GB.

Bediend via smartphone
Van een traditionele remote control is geen sprake, de Dobby wordt geheel bestuurd via de smartphone van de gebruiker. Het idee is dat de drone eenvoudig meegenomen kan worden en snel de lucht in gestuurd kan worden om even een dronie te maken, of om de omgeving vast te leggen. Via de app waarmee de Dobby bestuurd wordt kunnen de beelden vervolgens eenvoudig gedeeld worden via sociale netwerken.

Ondanks het geringe formaat van de drone (135 x 65 x 34 mm in opgevouwen toestand) beschikt deze over GPS en GLONASS voor de navigatie, en over visual positioning voor indoor gebruik. De batterij zou goed zijn voor een vliegtijd van ca. 10 minuten. Het toestel weegt net geen 200 gram en kost in China 1,899 yuan, dat is omgerekend iets van 250 euro.

Xplorer Mini
De Dobby werd ontwikkeld door Zerotech. Dit Chinese bedrijf is de drijvende kracht achter de Xiro drones, waarvan we laatst de Xplorer Vision bespraken. In deze productlijn wordt de Dobby binnenkort dus onder de naam Xplorer Mini op de markt gebracht, alhoewel het nog even de vraag is of deze qua design en specificaties precies overeen komt met de Dobby.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.