Man stuurt drone aan met Nintendo Power Glove uit 1989

Nintendo-Power-Glove-1989

Bijna 30 jaar geleden alweer, in 1989 om precies te zijn, bracht spelcomputerfabrikant Nintendo een vooruitstrevend product op de markt: de Power Glove, een handschoen die voorzien was van sensoren, met de bedoeling om er games mee te kunnen spelen. Helaas voor Nintendo werd de Power Glove een gigantische flop, maar 27 jaar na dato heeft student Nolan Moore alsnog een mooie toepassing voor de handschoen gevonden: hij stuurt er zijn drone mee aan.

Het leek Moore wel een leuk idee om de Glove dusdanig te modificeren zodat hij er via wifi-signalen zijn quadcopter mee aan kon sturen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want elektronica uit 1989 laat zich niet zo eenvoudig aansluiten op moderne interfaces. Daar kwam heel wat soldeerwerk bij kijken, om nog niet te spreken over het ontwikkelen van de software die de signalen van de handschoen interpreteert en omzet in stuurcommando’s voor de drone.

Universal Human Interface Device
Zelf schrijft Moore het volgende over zijn project: “The ultimate goal of the Power Glove UHID (Universal Human Interface Device) project is to revamp the 1989 Nintendo Power Glove with modern sensors and wireless communication, giving you the ability to use gesture and motion controls with almost anything you can think of, in style.”

Het resultaat van het knutselproject is zeker indrukwekkend te noemen. Moore kan zijn Parrot AR.Drone laten hoveren door een vlakke hand te maken, terwijl hij de drone kan laten opstijgen door omhoog te wijzen. De drone activeren gaat via het keypad op het polsgedeelte van de handschoen.

Bediening middels smartwatch
Je moet trouwens niet heel gek opkijken als in de toekomst mensen op een soortgelijke manier drones bedienen als in bovenstaande video wordt getoond. Er zijn al bedrijven die werken aan drones die bediend kunnen worden door middel van een smartwatch. Ook daarbij zorgen zogenaamde gesture controls voor de bediening van het toestel. Of dat echt fijn vliegt vragen we ons af, maar feit is dat er in de toekomst veel nieuwe manieren bedacht zullen worden om drones te bedienen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier