Vliegende kniprobot kan kapper nog niet vervangen

Zou een drone uitgerust met een schaar de kapper kunnen vervangen? Hackers Simone Giertz en Samy Kamkar leek het wel een leuk idee om eens te kijken of het mogelijk is om met wat huis- tuin- en keukengereedschap een vliegende kniprobot te ontwikkelen.

Na een middagje knutselen produceerden ze een drone voorzien van een automatisch knippende kappersschaar, en stuurden deze op een kapperskop met een uit de kluiten gewassen pruik af. Wat er daarna gebeurde kun je in onderstaande video terugzien. Voorlopig gaan wij toch liever naar een kapper van vlees en bloed…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier