Pro

DARPAS organiseert informatiemiddag over minidrone-regeling en ROC-light

ROC-light-informatiemiddag

De aankomende micro- en minidrone-regeling, die het beroepsmatig gebruik van lichte (tot 4 kg) drones een stuk laagdrempeliger maakt dan tot op heden het geval was, roept veel vragen op bij zowel aankomende als bestaande dronepiloten. Branchevereniging DARPAS organiseert daarom een informatiemiddag over de minidrone-regeling en de zogenaamde ROC-light ontheffing.

De middag vindt hoogstwaarschijnlijk plaats op de dag dat de minidrone-regeling in werking treedt, namelijk vrijdag 1 juli. Via een online formulier inventariseert DARPAS momenteel hoeveel belangstelling er precies is voor de informatiebijeenkomst, om vervolgens een definitieve datum en locatie te kiezen. Belangstellenden dienen dit formulier vóór 15 juni in te vullen.

Tijdens de bijeenkomst zullen er ook ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aanwezig zijn die betrokken waren bij de totstandkoming van de regeling. Ook de KNVvL zal op de bijeenkomst vertegenwoordigd zijn.

De toegang is gratis voor leden van DARPAS. Aan niet-leden zal een bijdrage worden gevraagd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “DARPAS organiseert informatiemiddag over minidrone-regeling en ROC-light

 • Beste Wiebe,

  Om te weten of deze meeting interessant het volgende;
  – indien je (zakelijk) vliegt tot max 50m hoog en enkel en alleen boven prive grond van degene die hier toestemming voor heeft gegeven; is het ROC-light dan alsnog benodigd? Er wordt < 50m afstand van gebouwen gevlogen, bijvoorbeeld om een foto van het pand/tuin te maken.

  alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Hallo Joost, de ROC-light is ook in dit geval van toepassing, want de grondeigenaar heeft niets te zeggen over het luchtruim boven zijn of haar grond. Ook voor deze vorm van beroepsmatig gebruik is dus een ROC-light benodigd.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier