Video

Max Verstappen ziet ook wel wat in drone-racen

Het Nederlandse scheurtalent Max Verstappen is niet alleen goed in het snel met een auto rondjes maken op het circuit, ook het racen met een drone gaat hem goed af. Samen met coureur Daniel Ricciardo kreeg hij onlangs de remote van een FPV race drone in de handen gestopt, op een circuit in het Olympisch Stadium in Montreal, Canada.

Na een paar oefenrondjes kreeg hij de smaak te pakken: “Misschien zouden we moeten stoppen met Formula 1 en gaan drone-racen”, zegt Verstappen zelfs na deze eerste kennismaking met FPV Racing.

FPV in a day
Wil je meer weten over FPV Racing? Check dan de video FPV in a day, waarin je ziet wat er komt kijken bij het bouwen én vliegen met een race drone. Naast goed ontwikkelde reflexen is het ook handig als je niet bang bent om wat te solderen én beschikt over een flinke voorraad tie-wraps.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier