Video

Ervaar de schoonheid van Madeira vanuit de lucht

Onlangs plaatsten we een video die je een unieke blik geeft op de bergen van het Portugese eiland Madeira. Inmiddels is er een tweede dronevideo verschenen, waarin ook andere delen van het eiland en de diepblauwe oceaan eromheen aan bod komen.

Enkele hoogtepunten in de video zijn luchtopnamen van een grote school Atlantische gevlekte dolfijnen, die vaak rondom het eiland te vinden zijn. Ook zijn er een viertal tuimelaars te zien. Daarnaast krijg je een mooi perspectief op de bekende Lava Pools bij Porto Moniz.

Verder krijg je in de video opnamen van het vaak door mist omgeven hooggebergte op het vulkanische eiland te zien, met als (letterlijke) hoogtepunten de Pico do Arieiro en de Pico Ruivo. Natuurlijk komen ook de rotsachtige kusten en de prachtige begroeiing op de vruchtbare lavagronden van het eiland volop in beeld.

De opnamen werden gemaakt met een DJI Phantom 3 Professional, voorzien van een PolarPro polarizer. Als soundtrack is voor de openingsmuziek van Jurassic Park gekozen. Met dank aan CameraNU.nl voor het leveren van de PolarPro filterset en Ventura Nation Emotions voor het sponsoren van de dolphin watching trip.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Ervaar de schoonheid van Madeira vanuit de lucht

 • Gertjan en Linda van Dalen

  Beste Wiebe,

  Op 1 juni 2016 zaten wij in dezelfde boot, waarvandaan je met de drone opnamen hebt gemaakt van Madeira, de dolfijnen en walvissen.
  We hebben ons email adres bij je achtergelaten. Wij zouden het heel erg leuk vinden een gedeelte van de opnamen te mogen ontvangen.
  Je hebt een supermooi filmpje over Madeira geplaatst.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier