Productnieuws

Solo van 3D Robotics krijgt grote software-update

Bezitters van een Solo drone van 3D Robotics krijgen er met de nieuwste software-update flink wat functies bij, waaronder Rewind, Augmented Reality, en Pano. Ook heeft 3D Robotics een innovatieve vorm van geofencing geïntroduceerd.

De Rewind-functie doet precies wat de naam al aangeeft: zodra geactiveerd vliegt de Solo drone de laatste x meter van de vlucht (vooraf in te stellen) precies volgens dezelfde route terug. Handig als je de drone wilt laten terugkeren als je deze per ongeluk uit het zicht hebt gevlogen, en je wilt voorkomen dat het toestel op de terugweg een boom in vliegt.

Solo drone rewind

De Pano-functie lijkt een beetje op DronePan voor DJI quadcopters. Deze functie zorgt ervoor dat de Solo automatisch een reeks foto’s neemt, waarbij de drone na elke foto een stukje draait en/of de camera omlaag draait. Met de resulterende fotoreeks kun je in stitchingsoftware vervolgens een panorama of zelfs een 360º luchtfoto maken.

Augmented Reality is ook een leuke toevoeging: op het FPV-display zie je aan de hand van markeringen precies waar je bent opgestegen (de Return to Home-locatie), of hoe het te vliegen pad in de Point of Interest-modus eruit ziet.

Solo drone augmented reality

Met behulp van Custom Geofencing kun je zelf een gebied instellen waarbinnen de drone moet opereren. Handig als je wilt voorkomen dat je de drone per ongeluk tegen een paar bomen of gebouwen verderop aanvliegt: teken vooraf op de kaart de begrenzingen van je vliegruimte en de Solo zorgt ervoor binnen die grenzen te blijven.

Solo drone geofencing

Tot slot heeft de Zipline-functie nog een update gekregen. Het is nu mogelijk om de camera op een vast punt gericht te houden, terwijl de drone langs een virtuele kabelbaan vliegt. Daardoor kun je mooie fly by shots maken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier