Uitgelekt document wijst op spoedige introductie DJI Inspire 2

Declaration of Confirmity DJI Inspire 2Een paar weken geleden speculeerden we al over de komst van de DJI Inspire 2, naar aanleiding van een flinke prijsverlaging van de Inspire 1. Dit vermoeden wordt bevestigd door een zojuist uitgelekt document, waarin de naam Inspire 2 voorkomt.

Declaration of Conformity

Het document in kwestie is een Declaration of Conformity, wat normaal gesproken onderdeel uitmaakt van een CE-goedkeuringstraject. Volgens het document voldoet de Inspire 2 onder andere aan de richtlijnen voor radiostraling, gezondheid en veiligheid.

Als het document inderdaad authentiek is dan zou dat betekenen dat de Inspire 2 wellicht heel binnenkort aangekondigd gaat worden, want doorgaans vormen dit soort goedkeuringsprocessen het sluitstuk van het traject voorafgaand aan een productlancering.

Fabrikanten bieden een te introduceren toestel namelijk pas ter goedkeuring aan als het hardwaredesign in principe vastligt, en de massaproductie ieder moment van start kan gaan. Alle consumentenproducten die in de EU wordt verkocht worden moet voorzien zijn van een CE-markering.

dji_inspire_21-640x360

Specificaties nog onbekend

Wat precies de specificaties zullen worden van de Inspire 2 is nog onbekend. Volgens sommigen zal de Inspire 2 onder meer beschikken over obstakeldetectie en de mogelijkheid om automatisch objecten te volgen, features die al beschikbaar kwamen met de introductie van de Phantom 4.

De eerste quadcopter in de Inspire-serie werd begin november 2014 aangekondigd. Sindsdien wordt de Inspire 1 vooral gebruikt door professionele luchtfotografen en videomakers. De drone kreeg vorig jaar een flinke update in de vorm van de Inspire 1 Pro, die werd voorzien van een Zenmuse X5-camera op basis van het Micro Four Thirds-systeem.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier