‘Dronies’ van pasgetrouwd stel gaan de hele wereld over

De huwelijksreis van het Japanse stel Kaz and Mariko Yamaguchi  is op zichzelf al memorabel te noemen: nadat ze elkaar het jawoord hadden gegeven besloot het pasgetrouwde koppel om tijdens hun wittebroodsweken maar liefst 41 landen aan te doen, waaronder Laos, Vietnam, China, Dubai, Ethiopië en Ecuador. In elk land nemen ze bovendien een drone selfie op, ofwel een dronie. Hun beelden gaan inmiddels de hele wereld over.

De reis neemt in totaal meer dan een jaar in beslag, en het stel is nog steeds op pad. Ze vertrokken in juli 2015 uit Japan, en naar verwachting keren ze pas in augustus dit jaar terug naar thuisland. Het leek ze een leuk idee om in ieder land een mooie vakantieherinnering vast te leggen. En hoe kan dat nu beter dan met een drone?

Echt veel ervaring met drones had het stel overigens nog niet: voorafgaand aan de reis hadden ze pas twee keer met een drone gevlogen. Maar dat belet het pasgetrouwde koppel niet om her en der fantastische beelden op te nemen, zoals je hieronder kunt zien.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier