Nissan GT-R racedrone haalt 185 km/uur

Drone races zijn vermakelijk om naar te kijken, maar ze halen het qua spektakel nog niet bij autoraces. Maar breng ze bij elkaar en je krijgt een explosieve mix van snelheid en behendigheid op het asfalt en in de lucht. Dat is althans wat Nissan dacht, en speciaal voor een wedstrijd tussen auto en drone lieten ze een GT-R drone ontwikkelen met een topsnelheid van 185 kilometer/uur.

De GT-R drone is zeker een snelheidsmonster te noemen, met een acceleratiesnelheid van 0-100 km/uur in 1,3 seconde. Bovendien kan de racedrone veel krappere bochten maken dan de auto. Daarmee moet de ‘echte’ Nissan GT-R toch prima bij te houden zijn, tenzij deze op topsnelheid rijdt natuurlijk. De drone haalt namelijk maximaal 185/uur, terwijl de auto iets van 300 km/uur neerzet.

Om die topsnelheid van 185 km/uur te halen werd de racedrone voorzien van vier 2000KV XNova motors, gemonteerd op een carbonfiber raceframe. De GT-R quadcopter krijgt zijn energie van een 1.400 mAh LiPo. De totale massa van de racequad bedraagt 700 gram. Een schijntje vergeleken met de ruim 1.700 kg die de gelijknamige auto weegt.

Om uit te testen wat sneller is, auto of drone, werd er op het parcours van Silverstone een race georganiseerd tussen coureur Ricardo Sanchez en James Bowles, de nationaal kampioen drone-racen in Groot-Britannië. En alhoewel de racequad de auto prima kan bijhouden, komt de met vier wielen uitgeruste GT-R toch net iets sneller over de streep…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier