NieuwsPro

Hilversum van 2 tot en met 4 september 2016 in teken van drones

Dutch Drone FestivalVan 2 tot en met 4 september 2016 vindt in Hilversum de eerste editie van het Dutch Drone Festival plaats, een uniek evenement dat volledig in het teken van drones staat. Het festival valt samen met de jaarlijks terugkerende Open Studio Dagen op het Mediapark, ieder jaar goed voor zo’n 20.000 bezoekers.

Drone Talk
Het festival trapt op vrijdag 2 september af met het eerste dronecongres van Nederland, de Drone Talk. Tijdens deze bijeenkomst vertellen drone-experts en wetenschappers over de laatste ontwikkelingen op het gebied van drones en hun toepassingen. Ook de impact van drones op de maatschappij komt aan bod, net als de regelgeving, privacy-vraagstukken en tal van andere dronegerelateerde onderwerpen.

Drone Experience Days
Op zaterdag 3 en zondag 4 september vinden vervolgens de Drone Experience Days plaats. Tijdens deze dagen worden de laatste snufjes en ontwikkelingen getoond aan de bezoekers van de Open Studio Dagen. Er worden drone-races georganiseerd en het is zelfs mogelijk om zelf even met een drone te vliegen. Ook worden er demonstraties gegeven door professionals en zullen er drones te koop worden aangeboden.

Programma en doelgroep
De Drone Talk is een zakelijk evenement, bedoeld voor (media)professionals en andere geïnteresseerden. Binnenkort wordt het programma, de toegangsprijzen en de wijze van registreren bekend gemaakt. De Drone Experience Days zijn gratis toegankelijk.

Het evenement is een initiatief van mediabedrijf The Broadcaster en organisatiebureau Events in Business. Het is de bedoeling dat het Dutch Drone Festival een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Partners zijn DroneLand, FormulaFPV, Beeld en Geluid, gemeente Hilversum en Dronewatch.

Het Mediapark in Hilversum is het decor voor het Dutch Drone Festival
Het Mediapark in Hilversum is het decor voor het Dutch Drone Festival
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier