NieuwsPro

Japanse Agri Drone trekt er ’s nachts op uit om insecten te verdelgen

Agri Drone

Een Japanse universiteit heeft in samenwerking met een IT-bedrijf een drone ontwikkeld die er zelfstandig op uit gaat om akkers te inspecteren op de aanwezigheid van insecten, waaronder muggen en motten. Daar waar de insecten in grote concentraties aanwezig zijn sproeit de drone gericht wat pesticiden. Ook kan de drone voorzien worden van een elektrische insectenverdelger.

De Agri Drone beschikt over een camera die op basis van beeldherkenning ongedierte op kan sporen. Zodra ongewenste insecten zijn waargenomen sproeit de drone alleen op die plek wat pesticiden. Dat gaat geheel automatisch, er hoeft dus geen operator aan de knoppen te zitten. Doordat de insectenbestrijdingsmiddelen zeer lokaal worden verspreid is de Agri Drone een milieuvriendelijk alternatief voor gebruikelijke vormen van pesticidenverspreiding.

Insectenlamp
De drone kan er ook ’s nachts op uitgestuurd worden, voorzien van een insectenlamp. De drone vliegt in dat geval volgens een vast patroon de gehele akker langs. Dan is het systeem helemaal milieuvriendelijk: insecten die worden aangetrokken door het uv-licht worden middels elektriciteit om het leven gebracht, er komen dus geen chemische verdelgingsmiddelen aan te pas.

Er zijn in de provincie Saga inmiddels succesvolle testen uitgevoerd boven soja- en aardappelvelden. Het is nog niet bekend wanneer de Agri Drone op de markt verschijnt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier