Politie neemt drone in beslag in Buitenveldert

Woensdagmiddag heeft de politie een drone in beslag genomen van een 25-jarige man die in de Amsterdamse wijk Buitenveldert aan het vliegen was. Dat meldt het ANP. De politie nam het toestel in beslag omdat Buitenveldert binnen de CTR van Schiphol ligt, en daar mag niet gevlogen worden met drones.

Baan was in gebruik

Volgens de politie was de Buitenveldertbaan op het moment van de aanhouding ook daadwerkelijk in gebruik. Het incident wordt voorgelegd aan de officier van justitie. Die moet nu gaan bepalen welke straf de man krijgt opgelegd.

De politie is extra alert op drones in de buurt van vliegvelden. Onlangs werd middels een landelijke campagne aandacht gevraagd voor het feit dat je niet met een drone mag vliegen nabij luchthavens. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur&Milieu beloofde daarbij ook dat de handhaving aangescherpt zou worden.

Diverse meldingen

Er zijn in de afgelopen maanden diverse meldingen geweest van drones nabij Schiphol. In één geval zou er zelfs nabij Zwolle een drone gesignaleerd zijn op 5 kilometer hoogte. Volgens de politie is het echter niet zeker dat het om een drone ging.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Politie neemt drone in beslag in Buitenveldert

 • 7 juli 2016 om 09:54
  Permalink

  Die laatste alinea in het bericht is weer een beetje overbodig, niet ? Een gerucht, dat is geen nieuws

  Beantwoorden
 • 8 juli 2016 om 01:11
  Permalink

  Mooi dat de drone in beslag genomen is je mag er niet vliegen klaar…

  Beantwoorden
 • 8 juli 2016 om 15:51
  Permalink

  Deze mensen verpesten alles voor de drone gebruikers die zich keurig aan alle regels houden! Zo heeft de minister weer negatief voer om het drone gebruik te beperken. Jammer.

  Beantwoorden
 • 23 augustus 2016 om 23:20
  Permalink

  Op 5 kilometer hoogte is zeer onwaarschijnlijk een particuliere drone geweest, die kan niet zo hoog en weer terug komen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier