BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Politie neemt drone in beslag in Buitenveldert

Buitenveldert

Woensdagmiddag heeft de politie een drone in beslag genomen van een 25-jarige man die in de Amsterdamse wijk Buitenveldert aan het vliegen was. Dat meldt het ANP. De politie nam het toestel in beslag omdat Buitenveldert binnen de CTR van Schiphol ligt, en daar mag niet gevlogen worden met drones.

Volgens de politie was de Buitenveldertbaan op het moment van de aanhouding ook daadwerkelijk in gebruik. Het incident wordt voorgelegd aan de officier van justitie. Die moet nu gaan bepalen welke straf de man krijgt opgelegd.

Handhaving verscherpt
De politie is extra alert op drones in de buurt van vliegvelden. Onlangs werd middels een landelijke campagne aandacht gevraagd voor het feit dat je niet met een drone mag vliegen nabij luchthavens. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur&Milieu beloofde daarbij ook dat de handhaving aangescherpt zou worden.

Er zijn in de afgelopen maanden diverse meldingen geweest van drones nabij Schiphol. In één geval zou er zelfs nabij Zwolle een drone gesignaleerd zijn op 5 kilometer hoogte. Volgens de politie is het echter niet zeker dat het om een drone ging.

4 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.