Nieuws

Drone ingezet tijdens nachtelijke zoektocht naar ontsnapte lynx

lynx

De politie in de Britse graafschappen Devon en Cornwall heeft een drone ingezet tijdens een nachtelijke zoektocht naar een ontsnapte lynx genaamd Flaviu. Het tweejarige dier verdween donderdagmorgen uit het Dartmoor Zoological Park.

Voor de zoektocht naar het vermiste dier maakt het politieteam gebruik van een DJI Inspire 1 uitgerust met een FLIR thermische camera. Daarmee is het mogelijk om ’s nachts objecten op te sporen die warmte afgeven.

8f7d3e441bb018af1d36f2ae7a354cc8_full

Ondanks de inzet van de drone is het beest echter nog niet gelocaliseerd. Uit veiligheidsoverwegingen heeft het dierenpark besloten om de hekken te sluiten zolang de lynx nog niet terecht is.

36701438dec0ce9c0d676b28db700cf1_full

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier