Video

Vlammenwerpende drone ingezet op robotslagveld

Hoe kun je vechtrobots op de grond het beste bestrijden? Met een vlammenwerpende drone natuurlijk! Dat dacht althans een deelnemer aan het Amerikaanse tv-programma BattleBots, waarin robots elkaar op leven en dood bestrijden.

View post on imgur.com

In onderstaande video is te zien hoe de robots Complete Control en Bombshell elkaar het leven zuur maken, terwijl ze vanuit de lucht geteisterd worden door een vuurzee afkomstig van de drone. Vliegend in de lucht is de drone aanvankelijk ongrijpbaar voor de bijl en de klauwen van de gewelddadige robots op de grond, totdat het toestel door een stuurfout de rand van de arena raakt en onbestuurbaar raakt.

Het is zeker niet voor het eerst dat iemand op het idee komt om een drone met een vlammenwerper uit te rusten. Eerder al plaatsten we een video van een drone die een kalkoen roostert met behulp van een vlammenwerper. Ook drones met een pistool en een kettingzaag zijn al de revue gepasseerd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier