BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Boze vuurtorenbewoner schiet drone uit de lucht

drone-bij-Paard-van-Marken

De bewoners van de vuurtoren op het eiland Marken zijn het beu dat er steeds vaker drones rond hun huis cirkelen. Onlangs besloot eigenaar Thijs Spijker zelfs om het heft in eigen handen te nemen en een drone uit de lucht te schieten.

Volgens NH had de vuurtorenbewoner een Fransman beleefd gevraagd om niet met zijn drone bij de vuurtoren te vliegen. Toen de bestuurder daar geen gehoor aan gaf, besloot Spijker om het toestel dan maar met zijn luchtbuks uit de lucht te schieten.

Eerste schietincident
Het is voor zover bekend voor het eerst dat er in Nederland een drone uit de lucht geschoten is. In de VS gebeurt het al vaker dat drones door geërgerde omstanders uit de lucht worden geschoten, iets wat door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA sterk veroordeeld wordt.

Het incident doet enigszins denken aan het droneverbodsbord bij de kasteelruïne van Brederode bij Santpoort. Ook daar is de beheerder het beu dat er vaak drones rond het markante gebouw vliegen. Hij besloot op eigen titel een verbodsbord neer te zetten. Er is echter geen juridische onderbouwing voor zo’n verbod, en dat geldt ook voor het Paard van Marken, zoals de vuurtoren heet.

Spijt
Overigens hebben de bewoners tegenover NH inmiddels verklaard spijt te hebben van het incident. Dit naar aanleiding van de vele reacties die de bewoners kregen na het neerhalen van de drone.

Dronefotografie (2016)

12 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.