DJI introduceert Zenmuse Z3-camera met zoomlens

Vooruitlopend op de Walkera Voyager 4 die over een camera met zoomlens zal beschikken introduceert marktleider DJI alvast een camera met zoomobjectief, die onder andere gebruikt kan worden in combinatie met de Inspire 1. De Zenmuse Z3 filmt net als de X3-camera in 4K en beschikt over een Sony 1/2.3″ CMOS sensor.

Tot op heden was zoomen een feature die voorbehouden was aan gebruikers van grotere systemen, of van de Inspire Pro met Zenmuse X5-camera. Dan praat je echter over bedragen van 4.000 euro of meer. Zo’n prijskaartje is geen probleem voor bedrijven die zich specialiseren in bijvoorbeeld inspecties vanuit de lucht, maar voor de semi-professionele luchtcineast is een dergelijke investering toch een behoorlijke drempel.

Zenmuse-Z3-3

7x zoom

DJI wil daar verandering in brengen met de Zenmuse Z3. Deze is voorzien van een 22-77 mm zoom objectief, wat resulteert in een beeldhoek tussen de 35° en 92° graden. Ideaal dus voor zowel overzichtsfoto’s als shots waarbij een onderwerp even dichtbij gehaald moet worden. Bovendien kan de diafragmawaarde gevarieerd worden tussen f/2.8 en f/5.2. De gewenste brandpuntsafstand is direct vanuit de DJI Go app in te stellen. Het totale zoombereik is 7x, waarvan 3,5 optisch en de rest digitaal.

Met de Zenmuse Z3 loopt DJI mogelijk ook vooruit op de introductie van de Inspire 2. Het zou ons niet verbazen als deze standaard met deze nieuwe camera wordt uitgerust. De Zenmuse Z3 kan in ieder geval gebruikt worden in combinatie met de Inspire 1, Inspire 1 v2.0, Matrice 100 en Matrice 600. De Z3 kan niet gebruikt worden in combinatie met de Osmo, alhoewel er later mogelijk wel een versie verschijnt die wel werkt voor deze elektronische handstabilizer.

De verkoopprijs gaat $899 bedragen. DJI verwacht dat de nieuwe Z3-camera met zoomlens binnen een maand leverbaar is. Wat de verkoopprijs in euro’s wordt is nog niet bekend.

Zenmuse-Z3-7

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI introduceert Zenmuse Z3-camera met zoomlens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier