Yuneec brengt firmwareupdate uit voor videoconnectieproblemen Typhoon H

Typhoon-H-buy-Image-1

In onze review van de Typhoon H hexacopter van Yuneec kon je lezen dat de videoverbinding van het toestel met de ST16-controller nogal problematisch was: niet alleen duurde het na het inschakelen bijzonder lang om de videoverbinding op te zetten, ook viel de verbinding tijdens het vliegen regelmatig uit. Yuneec heeft nu een firmwareupdate uitgebracht die beide problemen moet verhelpen.

De Typhoon H maakt gebruik van een wifi-verbinding om de videobeelden die de CGO3+ camera maakt naar de piloot te streamen. Maar dan moet deze verbinding wel stabiel blijven tijdens het uitvoeren van een vlucht, zeker omdat je als piloot afhankelijk bent van de beelden die de drone doorstuurt voor het inkaderen van de gewenste shots. Bovendien viel met het wegvallen van de FPV ook de actuele telemetrie uit.

Middels de nieuwe firmware zou het probleem verholpen moeten zijn. Beschik je over een Typhoon H, dan kun je de software via deze pagina downloaden. Zowel de firmware van de drone als van de controller moeten geupdated worden. Na de update beschikt de ST16-controller meteen over enkele nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om de 20 laatste foto’s en 10 laatste video’s terug te kijken. Ook biedt de nieuwe firmware ondersteuning voor de optionele Intel RealSense-module.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

6 gedachten over “Yuneec brengt firmwareupdate uit voor videoconnectieproblemen Typhoon H

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!