Video

Deze vliegende paraplu’s bewegen als sierlijke kwallen door de lucht

Het heeft absoluut iets magisch om een tweetal vliegende paraplu’s een dansvoorstelling te zien uitvoeren, als ware het een paar kwallen die zich licht pulserend door de lucht bewegen. Het idee is afkomstig van MIT-student Alan Kwan. Voor het Art, Culture and Technology studieonderdeel kwam hij op het idee om een paar drones uit te rusten met regenschermen en ze een sierlijke choreografie te laten uitvoeren.

“Ik wilde met drones een aerial performance realiseren”, legt Kwan uit aan Digital Trends. “Er gebeurt al veel op dit vlak, maar dan gaat het vaak om flitsende shows, waarbij de skills van de piloot een centrale rol spelen. Ik wilde wat anders, iets met meer subtiliteit en emotie.”

Het bleek nog een behoorlijke uitdaging om de vliegende paraplu’s te ontwikkelen. Het hielp niet mee dat Kwan zelf geen technische achtergrond heeft. Maar het lukte toch en het eindresultaat is absoluut de moeite waard: de paraplu’s lijken zo weggevlogen te zijn uit een scene uit Mary Poppins.

De strenge regelgeving voor drones bleek een andere drempel te zijn. “Het bleek behoorlijk lastig om een locatie te vinden waar ik de show uit mocht voeren”, licht Kwan toe. “Veel mensen denken dat drones gevaarlijk zijn. Dat maakt het niet eenvoudig om een show als deze op te voeren. Ik hoop maar dat dit op een dag anders wordt.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier