Productnieuws

Nieuwe serie Star Wars-drones laat je lasergevechten aangaan met tegenstanders

Vergeet FPV Racing, want de volgende stap in de evolutie van drone gaming is hier: de nieuwe serie Star Wars-drones van speelgoedfabrikant Propel is uitgerust met lasers waarmee je een heus ruimtegevecht kunt naspelen. Je kunt naar wens in de cockpit kruipen van de Millennium Falcon of een X-Wing Starfighter, of kiezen voor de dark side of the Force en de strijd met de rebellen aangaan in een TIE fighter of racen met een Speeder Bike.

De vier Star Wars-drones zijn sowieso een genot om naar te kijken. De modellen zijn behoorlijk natuurgetrouw uitgevoerd en voorzien van veel details. Om de propellers zo min mogelijk te laten opvallen zijn deze uitgevoerd in een doorzichtige kunststof. De props zijn aan de onderzijde van de toestellen gepositioneerd.

Laser gaming
Natuurlijk, er waren al andere Star Wars-drones, maar wat de drones van Propel uniek maakt is dat ze voorzien zijn van lasers. Je kunt andere drones beschieten, en als je geraakt wordt door een tegenstander dan trilt de remote control in je hand. Een ruimteschip dat drie keer geraakt is zal langzaam naar beneden spiralen en dan is het voor die speler game over. Uiteraard zijn de laserstralen van de Empire-toestellen groen, en die van de rebellen roodkleurig.

Ook de verpakkingen waarin de Star Wars-drones geleverd worden is uniek. Deze zijn namelijk voorzien van luidsprekertjes die de bekende tune van Star Wars afspelen als je de doos opent. Ook worden er geluidsfragmenten afgespeeld die van toepassing zijn op het betreffende model. Zo kun je Han Solo horen opscheppen over de Kessel Run als je de doos van de Millennium Falcon openmaakt.

Star-Wars-drones

Eind dit jaar op de markt
Voor beginners zullen de drones worden voorzien van stabilisatie. Gevorderde racers kunnen deze uitschakelen om zodoende optimale snelheden – tot 60 km/uur – en wendbaarheid uit elk toestel te halen. De drones zouden later dit jaar op de markt moeten verschijnen. Verkoopprijzen zijn nog niet bekend, maar reken maar op een paar honderd euro per toestel. Je kunt al wel intekenen op een toestel via de website van Propel.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier