BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

RTL Nieuws over de schreef met dronevlucht boven druk strand

Wie zich een beetje verdiept heeft in de regels voor het vliegen met drones weet dat het volstrekt uit den boze is om met een onbemand luchtvaartuig boven mensenmenigten te vliegen, in verband met de veiligheid van mensen op de grond. Bij RTL Nieuws zijn ze echter niet op de hoogte van deze regel, zoals uit onderstaande video blijkt. In het item zijn opnamen te zien van een drone die over een flinke afstand boven een zeer drukbezocht strand vliegt.

Het is niet voor het eerst dat een nieuwszender de regels voor het vliegen met drones overtreedt. Het komt helaas regelmatig voor dat er op tv luchtopnamen te zien zijn die op illegale wijze zijn gemaakt. Vaak gaat het dat om vliegen boven bebouwing, boven mensen of in CTR-gebieden. In veel gevallen is het bovendien de vraag of degene die de beelden maakt daartoe middels een ontheffing bevoegd is.

RTL Nieuws is om een reactie gevraagd, maar de zender heeft nog niet gereageerd. Overigens kwam niet alleen RTL Nieuws op het idee om met een drone boven zonaanbidders te gaan vliegen: ook RTV Utrecht maakte dronebeelden van een drukbezocht strand bij het Henschotermeer, en ook hier werd er boven een mensenmenigte gevlogen.

DroneLand ROC-light

19 Comments

    • Wiebe de Jager
    • Wiebe de Jager
    • Wiebe de Jager
    • Wiebe de Jager
    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.