Video

Aankomst tallship Europa in thuishaven Scheveningen gefilmd door drone

Op zondag 24 juli 2016 kwam de bark Europa aan in haar thuishaven Scheveningen, Den Haag. Het schip blijft twee dagen in de haven van Scheveningen liggen voordat ze weer aan haar volgende wereldreis begint. De thuiskomst werd gefilmd met een DJI Phantom 3 quadcopter.

Het schip werd in 1911 gebouwd in Hamburg, en fungeerde lange tijd als lichtschip. In 1985 werden de restanten van het schip opgekocht door een Nederlandse investeerder, waarna de bark in 1994 werd omgebouwd tot zeilschip. Toen kreeg het schip ook haar huidige naam, Europa. Sindsdien heeft het schip een aantal maal de wereld rondgevaren.

Voor wie het schip eens van dichtbij wil bekijken: de bemanning nodigt iedereen graag uit om op dinsdag 26 juli tussen 11.00 en 17.00 uur te komen kijken tijdens het open schip.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Aankomst tallship Europa in thuishaven Scheveningen gefilmd door drone

 • ziet er goed uit wiebe en mooi muziekje , was je zelf mee gevaren dan tijdens het filmen?

  Beantwoorden
 • Oke helaas geen reactie of antwoord terug op mijn vraag, was namelijk erg geïnteresseerd in de manier hoe je dit heb aangepakt, en eventueel welk filter je gebruikt heb hier voor?

  Gr johan

  Beantwoorden
 • Avatar foto Wiebe de Jager

  Ha Johan, ik heb deze video vanaf het havenhoofd gemaakt. Ik heb eerst gewacht tot het schip tot op een paar honderd meter genaderd was. Daarna stuurde ik de drone op veilige hoogte die kant op, totdat ik deze nog als een klein stipje kon waarnemen. Ondertussen hield ik op de FPV-monitor in de gaten of het schip al in de buurt kwam. Zodra dat het geval was kon ik starten met filmen. Net op het randje van VLOS dus. De camera was voorzien van een ND8 filter.

  Beantwoorden
 • Hoi wiebe, mooie uitleg, zo had ik het zelf ook laats gedaan met de dij phantom 4,, helaas krijg ik wel regelmaat kompas problemen op zee zeg maar, dus voor alle veiligheid toen maar de sessie ingekort.

  groepjes johan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier