BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Fascinerende graancirkel in beeld gebracht door Phantom 4

Zeker in het Verenigd Koninkrijk zijn er vaak prachtige graancirkels te bewonderen, waarvan de complexe geometrische figuren soms mythologische figuren uit de oudheid lijken voor te stellen. Zeker vanuit de lucht zijn dergelijke graancirkels een lust voor het oog. Zo ook deze graancirkel in het Britse graafschap Wiltshire, die werd gefilmd met behulp van een DJI Phantom 4.

Wat de figuur precies voorstelt is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt te gaan om de Egyptische godin Sechmet. De bol boven het hoofd van de figuur wordt vaak in verband gebracht met deze goddelijke figuur: de cirkel zou het Oog van Ra voorstellen.

Sowieso is de omgeving rijk aan historie: zo zijn de heuvels waar het graan op groeit gevormd tijdens het neolithische tijdperk. In het gebied waar de graancirkel werd aangetroffen werd in de 16e eeuw een groot bronzen zwaard aangetroffen.

2 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.