Nieuws

Nieuwe drones en ROC-light in tweede editie van Dronefotografie

Dronefotografie-2e-druk

Vorig jaar verscheen het boek Dronefotografie van Dronewatch-oprichter Wiebe de Jager. Van het boek is zojuist een tweede, herziene editie verschenen. Hieronder zijn uiteraard de laatste cameradrones opgenomen, en het hoofdstuk over de regelgeving is herschreven. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de onlangs ingevoerde minidrone-regeling en het ROC-light.

De eerste versie van het boek werd enthousiast ontvangen door mensen die willen beginnen met het fotograferen met behulp van drones. Maar ook gevorderde gebruikers gaven aan veel te hebben gehad aan het boek. Reden voor uitgeverij Van Duuren Media om een tweede druk beschikbaar te maken, toen de eerste druk na een jaar zo goed als uitverkocht was.

Nieuwe drones en ROC-light
Sind het boek in juni 2015 verscheen is er veel veranderd. Niet alleen werden er nieuwe drones geïntroduceerd zoals de Phantom 4 van DJI en de Typhoon H van Yuneec, ook is er veel gebeurd op het gebied van de regelgeving, en dan met name voor professionele dronevliegers. Zo is sinds 1 juli 2016 de minidrone-regeling van kracht, die het beroepsmatig gebruik van drones tot 4 kilo een stuk laagdrempeliger maakt.

In de tweede editie van het boek wordt dan ook uitgebreid stilgestaan bij het zogenaamde ROC-light. Let wel, het boek is niet bedoeld als studieboek voor het ROC-light theorie-examen dat vanaf september afgenomen gaat worden. Dat neemt niet weg dat personen die het boek aandachtig bestuderen veel examenvragen goed zouden moeten kunnen beantwoorden.

Bestellen
De nieuwe versie van Dronefotografie kost € 27,95. Het boek kan besteld worden via bol.com en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel. Het ISBN van de nieuwe uitgave is 978-90-5940-912-5. Op de website die bij het boek hoort vind je regelmatig aanvullende artikelen over het fotograferen met drones. Naast deze website is er ook een Facebookgroep waar lezers terecht kunnen voor vragen of het delen van hun luchtfoto’s.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier