Uitgelekte foto toont mogelijk GoPro’s aanstaande Karma drone

Bij GoPro is alle hoop gevestigd op de Karma drone, die nog voor de feestdagen in de winkels zou moeten liggen. Met de drone hoopt het bedrijf nieuwe markten aan te boren om zodoende de snel dalende omzet een halt toe te roepen. Het is vooralsnog een groot geheim hoe de drone eruit gaat zien en wat de specificaties zullen zijn. Op Twitter is echter een foto opgedoken die mogelijk de Karma drone toont.

De afbeelding verscheen volgens twitteraar Konrad Iturbe korte tijd op de GoPro subreddit. Voordat de afbeelding weer verwijderd werd had Iturbe al een screenshot gemaakt en plaatste deze op zijn twitteraccount.

Slanke quadcopter
Uit de afbeelding valt op te maken dat de Karma drone een slanke quadcopter zou zijn, met een GoPro aan de voorzijde. Op de afbeelding is een GoPro Hero 4 te zien, maar de Karma zou volgens GoPro ook meteen compatible zijn met de aanstaande GoPro Hero 5, die eveneens na de zomer wordt aangekondigd.

Of de foto inderdaad de aanstaande Karma drone toont is nog maar de vraag. Uit eerder uitgelekte schetsen bleek dat GoPro een designer in dienst heeft die in het verleden werkte aan een uitklapbare bolvormige drone. Officieel heeft GoPro naast een demovideo die opgenomen zou zijn met de Karma verder nog geen details prijsgegeven, behalve dan de mededeling dat de Karma in 4K zal kunnen filmen.

Vertraging
De Karma drone heeft flinke vertraging opgelopen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de drone nog voor de zomer in de schappen lag. Verondersteld wordt dat GoPro de drone in navolging van DJI en Yuneec ook nog wil voorzien van obstakeldetectie, en dat de lancering daarom een paar maanden is uitgesteld.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier